вторник, 10 май 2016 г.

"По - добре мъртва отколкото Личита" - най - желаната теленовела у нас


      
    Дойде и дългоочакваният момент, в който ще обявим резултатите от нашето състезание "Най - желана теленовела". За трета поредна година екипът на Latino Fans Bulgaria организира това състезание с цел да отрази най - пълно и коректно желанията на родните почитатели на латиното. Този път решихме да го направим под формата на игра, състояща се от два кръга. В първия, както знаете, имахте възможност да гласувате поотделно за продукциите на двете най - големи латиноамерикански компании - Телевиса и Телемундо. Напред продължиха тези заглавия от съответната компания, получили най - висок процент от вашите гласове (5 от Телевиса и 3 от Телемундо). По ваше желание, като специални предложения към финалистите добавихме и още две заглавия, производство на други компании от Латинска Америка. Става въпрос за продукцията на Веневисион "Красавица" с Кристиан Мейер и Ана Лорена Санчес (София от "Земя на честта") и тази на ТВ Ацтека "Жените от семейство Браво" с Едит Гонсалес, Маурисио Ислас и Саул Лисасо (Есекиел от "Лицето на отмъщението"). Така заглавията, които имахте възможност да изберете във финалната анкета, станаха десет на брой. Гласуването протече доста динамично и оспорвано, а резултатите са повече от любопитни. 

    И така, най - желаната теленовела от БГ феновете, е "По - добре мъртва отколкото Личита" ("Antes muerta que Lichita"). Теленовелата с Маите Перони и Арат де ла Торе (на снимката най - горе) получи 21.43% от гласовете, оставяйки далеч зад себе си своите основни конкуренти. "По - добре мъртва отколкото Личита" е най - продаваната продукция на Телевиса за изминалата 2015 година. Иновативна, различна от типичните теленовели, с разнообразни персонажи, свеж хумор и много забавни ситуации. Тези неща й носят място в сърцата на феновете по цял свят. Актьорският състав също е изключително силен, като освен протагонистите личат и имена като Ингрид Марц, Едуардо Сантамарина (Алехандро от "Руби"), Шантал Андере (Ракел от "Капризи на съдбата), Уенди Гонсалес (Паула от "Капризи на съдбата"). Специални участия имат също Габриел Сото, Доминика Палета (Химена от "Триумф на любовта"), Марк Тачър (Алонсо от "Триумф на любовта"). Разбира се, голямата звезда на теленовелата си остава Маите Перони, която се справи прекрасно с ролята на невзрачната и притеснителна Личита. Неслучайно мексиканката грабна приза за "Най - добра актриса" на последните награди на Телевиса "Premios TVyNovelas".

    На второ място с 15.18% остава "Страст и власт" ("Pasion y poder") . Главните роли в тази теленовела се изпълняват от имена като Хорхе Салинас, Сусана Гонсалес, Фернандо Колунга и Марлене Фавела (Алисия/Ева от "Лицето на отмъщението"). Сюжетът е динамичен и изпълнен с драма и напрегнати моменти. Липсва типичният за повечето теленовели "розов поглед" към живота, придружен с идеализиране на протагонистите и вяра във вечната доброта. В "Страст и власт" са разкрити тъмните страни, ниските страсти и съкровените тайни на всички персонажи. Показано е как личното огорчение и раните от миналото могат да доведат до продължителна война между две фамилии, заплашваща да съсипе живота на техните членове. Действително комбинацията между страстта и властта може да бъде много опасна...

    Третото място в анкетата сте отредили за комедийната история "Моето сърце е твое" ("Mi corazon es tuyo") с протагонисти Силвия Наваро и отново Хорхе Салинас. Тя получава 12.5% от вашите гласове. Една теленовела, в която дори отрицателните персонажи са доста забавни. Специална атмосфера придава детският каст, правещ сюжета по - лек и интересен за зрителите. "Моето сърце е твое" показва умението да запазиш детското в себе си, да се радваш на живота въпреки трудностите и да преследваш докрай мечтите си. Изключително сполучлив е изборът за протагонистка на Силвия Наваро, която е сред най - усмихнатите и лъчезарни актриси на компания Телевиса и винаги успява да предаде своите положителни емоции и на екрана. 

    Със съвсем малка разлика на четвърто място остава "Италианско момиче идва да се омъжи" ("Muchacha italiana viene a casarse") с Ливия Брито (Фернанда от "Триумф на любовта") и Хосе Рон. Продукцията печели 11.61% от вашите гласове. Това е класическа розова история, в която любовта и мечтите са изведени на преден план. Романтичните сцени между главните герои се развиват сред невероятни гледки. От китните улички и фонтанчета на Италия до красивата природа и внушителните имения в Мексико. Тези места стават свидетели на една голяма любов, способна да преодолее интригите, семейните тайни и раните от миналото.

    Петото място с 10.71% от гласовете е за "Клетниците" ("Los miserables") с Арасели Арамбула и Ерик Айсер. Това е най - високо класираната продукция на Телемундо в нашата анкета. Оригинална история, базирана на едноименния роман на Виктор Юго. История за тежката съдба да се луташ между закона и несправедливостта, между любовта и омразата. И да продължиш да се бориш, въпреки неразбирането и отхвърлянето от всички. Силният актьорски състав се допълва от Айлин Мухика, Габриел Порас и Аарон Диас (Артуро от "Земя на честта").

    Същият резултат (10.71%) получава и специалното ни предложение в анкетата - продукцията на Веневисион "Красавица" ("Cosita linda"). Главните роли в нея се изпълняват от Кристиан Мейер и Ана Лорена Санчес (София от "Земя на честта"). Участват още Педро Морено, Сулейка Ривера и Скарлет Грубер (Андрея от "Земя на честта"). Една изключително романтична теленовела за човешката душа, мечтите и истинската любов. Заснета сред слънчеви лъчи, красива природа и магически кътчета.... това е "Красавица".

    По - надолу в анкетата остават "Сянката на миналото" ("La sombra del pasado") с 8.04% и наркосериала "Господарят на небесата" ("El señor de los cielos") с 6.25%. "Жените от семейство Браво" ("Las Bravo") получава 2.68%, а "Господари на рая" ("Dueños del paraiso") - едва 0.89%.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар