вторник, 11 юни 2013 г.

bTV Gold - нов канал за сериали и теленовели

    
    От няколко дни в интернет пространството се върти информация за създаването на нов канал от семейството на bTV Media Group. Според нея каналът ще носи името "bTV Gold" и ще е предназначен за феновете на класическите ретро сериали и теленовели. Тъй като от bTV засега отказват официално потвърждение на тази информация, ние направихме справка в сайта на Съвета за електронни медии (СЕМ).
    "На 28 май СЕМ взе решение да издаде лицензия на bTV Media Group за създаване на програма с наименованието "bTV Gold". Програмата е със специализиран развлекателен профил, като целта е да се задоволи търсенето на аудиторията за нишов канал, който да включва само сериали. Програмната концепция залага на разнообразна европейска и американска продукция - нови и класически сериали, теленовели, съвременни европейски сериали, задоволяващи потребностите от романтика и забавление."
    Накратко това е решението, публикувано от СЕМ. От него се разбира, че ще има канал bTV Gold и програмата му ще включва основно сериали - както стари, така и нови. Остава да разберем кога официално ще стартира новия канал (най - вероятно това ще стане в началото на есенния сезон), както и каква част от програмната му схема ще бъде отделена за латиноамериканските теленовели. Ние ще продължим да следим тази тема и да ви информираме за всички новости около старта на bTV Gold.
    

12 коментара:

  1. A ще имa лaтиноaмерикaнски сериaли, нaли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Каналът ще стартира най-рано след 2-3 месеца и все още няма информация за програмната му схема. Но все пак - да, при всички случаи ще има латиноамерикански сериали. Няма как такъв тип канал да мине без латино. А и ще им е доста трудно да намерят турски ретро класики. :)
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Искам да попита, дали ще има някаква възможност да се излъчи мексиканската теленовела " Непокорните " ?

      Изтриване
    3. Здравейте!
      Поне засега няма информация някоя от родните медии да планира повторение на "Непокорните". Ако има някаква промяна, ще ви уведомим веднага.

      Изтриване
  2. А кога ще го пускат

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!Каналът най-вероятно ще стартира в началото на септември.

      Изтриване
  3. Хич не се и надявайте. Спомнете си старта на BTV Lady - след 2 месеца, след половин година, след 2 години. И нали латиното щеше да е по BTV Lady - "женският канал". Само повторения.
    bTV Gold най-вероятно ще тръгне след доста време и ще дават стари американски черно-бели филми:) Може и турски черно-бели филми:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :D :D :D 5 турски и 1 латино :D :D тук-там може да се покаже някой американски (повторение,разбира се ) :D

      Изтриване
  4. а ще имали турски сериали моляви много искаме турски сериали да се излъчват по btv golf искаме турски сериали.

    ОтговорИзтриване
  5. За какво е БТВ Лейди, ако сега ще правят Голд? Не съм против идеята, ама много-много не виждам разликата. И сега си повтарят стари сериали...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Ивелина!
      БТВ Лейди вероятно ще стане типичен дамски канал с разнообразни токшоута и поредици, предназначени за женската аудитория. Разбира се, ще има и теленовели, но по - малко. Докато новият канал ще е само за сериали, включително и ретро.

      Изтриване
  6. защо не пуснаха канала bTV Gold нали щяха да го пискат.

    ОтговорИзтриване