понеделник, 10 ноември 2014 г.

Анкети: Читателите на блога раздвоени за новия римейк на "Трима братя, три сестри"

  
    Тази седмица направихме изключително интересна анкета, която беше свързана с новите продукции, подготвяни в момента в Латинска Америка. По - специално става въпрос за "Земя на крале" - новия римейк на хитовата теленовела "Трима братя, три сестри", който подготвят от Телемундо. В главните роли влизат Аарон Диас, Гонсало Гарсия Виванко и Кристиан де ла Кампа (тримата братя), Ана Лорена Санчес, Скарлет Грубер и Кимбърли дос Рамос (трите сестри), както и Соня Смит (майка на трите сестри). Отрицателните роли са за Фабиан Риос и Синтия Оливария. Попитахме ви дали одобрявате идеята на Телемундо за този римейк, като включихме в опициите по няколко аргумента за "Да" и "Не".

    И така, гласуването в анкетата показва, че читателите на Latino Fans Bulgaria са доста раздвоени относно идеята за "Земя на крале". 35.29% отговарят, че историята е страхотна и искат отново да гледат сериал по нея. Други 11.76% смятат, че  ще се получи добре, защото харесват избраните актьори. Дотук обаче с положителните мнения. 23.53% от нашите читатели не смятат, че идеята е добра, защото според тях римейкът ще бъде много далече от оригиналната емоция и атмосфера. Други 17.65% не харесват избраните актьори. А според 11.76% от гласувалите е рано да се прави нов римейк на сериала, след като наскоро гледахме един. И ако трябва да обобщим - 47.05% от гласувалите одобряват идеята за римейка, а на 52.95% не им допада този проект.

    Ще завършим с няколко лични изводи, които си позволихме да направим, гледайки тези резултати. Идеята на Телемундо можеше да се приеме много по - добре, ако бяха изчакали няколко години с реализацията й. Все пак преди известно време наистина беше направен такъв римейк, копродукция между Телемундо и испанската Антена 3, който гледахме и у нас ("Любов и предателство"). Самият сериал "Трима братя, три сестри" не е толкова стар, че една след друга да се правят нови версии. Защото колкото и да е харесвана една история, няма как да я въртиш постоянно със същия успех. А и така донякъде се губи магията... Действително през последните години наблюдаваме известен дефицит на оригинални идеи и сценарии в Телемундо. Не че има нещо лошо в римейковете, напротив. Но една голяма компания трябва да реализира както римейкове (по възможност на малко по - стари сериали, а не на излъчени преди 2-3 години), така и оригинални продукции. Например новата телемундела "Клетниците" ("Los miserables") с Арасели Арамбула и Ерик Айсер, базирана на едноименния роман на Виктор Юго, е пример за по - различна и оригинална теленовела. Но засега тя е една от малкото такива. Предстои да видим дали през следващата година Телемундо ще се опита да реализира по - разнообразни и свежи сценарии, или тенденцията за излъчване на стари сериали с "козметични промени" в сюжета ще продължи. Очакваме и вашите мнения по темата.

5 коментара:

  1. Изпуснала съм анкетата , но просто съм потресена за пореден път ...
    Трима братя , три сестри си е класика , винаги ще е харесван от хората и това просто е ужасно , че ще го има в по " МОДЕРЕН " вариант с актьори , които не са толкова известни явно щом не ги знаем ...
    Това си е загуба на време , нито ще има същия или по голям рейтинг , нито ще бъде толкова запомнящ се сериал ... !!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Благодарим ви за изразеното мнение! По отношение на актьорите сте права. Наистина от Телемундо са избрали млади и по - неизвестни актьори (особено за главните женски роли). Като може би целта е хем новата версия да е някакси по - новаторска, хем съответните актьори да изпъкнат, участвайки в такава хитова история. Ще видим какво ще се получи в крайна сметка. Ако се интересувате, можете да видите официалното промо на сериала в последното издание от "Света на теленовелите", което публикувахме преди малко.
      Поздрави! :)

      Изтриване
    2. Здравейте 1 коментар




      Не сьщестува само вашият




      Трима братя три сестри

      Изтриване
    3. 1 коментар




      И земя на честта е много по




      Добьр от трима братя три сестри




      Има и други много по добри




      Латино хит актриси и актьори




      Доста по известни от вашите от




      Трима братя три сестри

      Изтриване
    4. Трима братя три сестри сезон 2



      Вече започна в Колумбия

      Изтриване