четвъртък, 5 юни 2014 г.

Ретро новели: "От обич" ("Por Amor") - бразилската класика се завръща на родния екран


           
    Преди няколко дни дойде новината, че бразилската класика "От обич" ("Por Amor") се завръща на родния екран. Тя ще стартира на 9 юни (понеделник) като част от новия носталгичен пояс в програмата на bTV Lady и ще се излъчва всеки делничен ден от 19:00 часа (с повторение на следващия ден от 14 часа). Затова днес ще ви разкажем малко повече за сюжета и героите на сериала. Една история за майчината любов, която е по - силна от всичко друго на света. В главните роли влизат Режина Дуарте, Габриела Дуарте, Антонио Фагундес, Фабио Асунсао, Мурило Бенисио, Сузана Виейра, Каролина Фераз, Вивиан Пазмантер и др.

    В началото действието се развива във Венеция, където Елена (Режина Дуарте) и нейната дъщеря Едуарда (Габриела Дуарте) пристигат, за да прекарат една незабравима ваканция. Това ще е последната им ваканция заедно, преди Едуарда да се омъжи за Марсело (Фабио Асунсао), богат наследник на голяма строителна компания. От друга страна Елена, която е дизайнер, иска да се наслади на свободата си. След дълго отлагане тя най - накрая е приключила връзката си с бащата на Едуарда, алкохолика Орестес (Паулу Хосе). Разхождайки се из красивите улици на Венеция, двете жени срещат вдовеца Атилио (Антонио Фагундес). Между Елена и него мигновено се усеща привличане, което става все по - силно. Интересното е, че Атилио работи като архитект във фирмата, собственост на семейството на Марсело. Поради задълженията си там, той трябва да се върне в Бразилия. Но връзката между него и Елена няма да спре дотук...

    В Бразилия семейството на Марсело не е съгласно с предстоящия му брак. Неговата майка Бранка (Сузана Виейра) смята Едуарда за недостойна жена от по - ниска класа. Бившата приятелка на Марсело, Лаура (Вивиан Пазмантер) също е решена да спре сватбата. Един ден се качва в неговата кола и докато той шофира, Едуарда му звъни по телефона. Лаура, знаейки добре колко ревнива е Едуарда, грабва телефона от ръцете на Марсело. Той се опитва да си го вземе обратно и докато двамата се борят, колата катастрофира. Марсело изпада в кома, а Лаура е с тежки наранявания, но без опасност за живота.

    Семейството на Марсело решава да не казва нищо за случилото се на Едуарда. Когато тя се връща в Бразилия и не го открива на летището, побеснява. По - късно разбира за катастрофата, но също и че Марсело е бил заедно с Лаура в колата. Обладана от ревност и чувствайки се предадена, Едуарда решава да скъса с него.

    Спираме статията дотук, за да не разкриваме повече от сюжета на сериала. Една напрегната история, в която са вплетени много чувства, интриги и драматични събития. Каква ще е развръзката? Как ще се развие съдбата на героите? И ще победи ли любовта? Скоро ще можем да получим отговори на тези въпроси.

Използван снимков материал от сайта Braziliada .

4 коментара:

  1. Браво,дано да гледаме повече бразилски сериали в българския ефир,макар и ретро!!!

    ОтговорИзтриване
  2. МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ БРАЗИЛСКИТЕ СЕРИАЛИ СЕ ИЗЛЪЧВАТ В НАЙ-ГЛЕДАНИТЕ ТВ КАНАЛИ В БЪЛГАРИЯ!ПРЕДПОЧИТАМ ТЯХ ПРЕД ТУРСКИТЕ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мексиканските са много по добри от




      Бразилските

      Изтриване
    2. Но от обич е велик сериал завинаги

      Изтриване