четвъртък, 8 август 2013 г.

Ретро новели: "Приятелки и съпернички" - една любима младежка теленовела

 
    Скъпи приятели, решихме да стартираме новата си рубрика "Ретро новели" именно с този сериал, защото все пак е лято - сезонът на ваканциите, забавленията и приятните изживявания. "Приятелки и съпернички" е една от теленовелите, които през годините станаха любими на младежката аудитория в България. Продукцията на Телевиса е създадена през 2001 година, като премиерата и на родния екран се състои една година по - късно в ефира на bTV. През 2007 година Диема Фемили завърта и повторение на сериала. С какво историята на четирите приятелки впечатли българските зрители? Можем да изброим няколко неща - на първо място животът, копнежите и препятствията пред младите хора, показани по изключително добър и реалистичен начин в теленовелата. Истинските чувства, изкушенията и опасностите, силния и непокорен младежки дух - все теми, които вълнуват младежите по цял свят. 

    Теленовелата "Приятелки и съпернички" разказва за живота на четири млади момичета от различни социални слоеве - Химена (Лудвика Палета), Лаура (Мишел Виет), Офелия (Адамари Лопес) и Найели (Анхелика Вале). Лаура е чувствително и ученолюбиво момиче от средната класа. Тя получава стипендия и започва да учи информатика в частен университет. Химена пък е разпиляна и безотговорна милионерска дъщеря, която се интересува само от забавления и краткотрайни флиртове. Офелия е най - добрата приятелка на Химена и също като нея води свободен и разпуснат начин на живот. Но съдбата я сблъсква с жестоката реалност, когато научава, че е болна от спин. А Найели е прислужница в дома на Химена. Мечтата и е да стане холивудска звезда и за да я постигне влиза нелегално в САЩ. Това решение по - късно и носи много препятствия, които тя трябва да преодолее.

    Макар да са от различни класи, момичетата стават най - добри приятелки. Скоро обаче приятелството им е подложено на сериозни изпитания. Лаура и Найели се влюбват в един и същи мъж - по големият брат на Химена, Роберто (Арат де ла Торе). Така приятелките стават и съпернички в любовта. Положението се усложнява още повече, защото силно привличане към Роберто изпитва и неговата мащеха Роксана (Хоана Бенедек). Роксана е много красива жена, която зад маската на вярна и любяща съпруга, крие своите ниски страсти, озлобление и престъпно самосъзнание. Тя е готова на всичко, за да направи Роберто свой любовник, без значение от факта, че е съпруга на баща му. Впоследствие Роксана се превръща в най - големият враг на четирите приятелки.

    Лаура, Химена, Офелия и Найели трябва да преодолеят интригите, омразата, както и собствените си недостатъци, за да запазят приятелството си и да бъдат щастливи на финала. 



3 коментара:

  1. сега и ако от БТВ се сетят да го пуснат ще е много добре

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Да, наистина ще е хубаво да го повторят. Това лято родните телевизии съвсем загърбиха младежките сериали. А има толкова хубави испаноезични сериали, предназначени за младежката аудитория - и стари, и нови...

      Изтриване
  2. страхотно ще е да излъчат сериала отново в бг ефира

    ОтговорИзтриване