неделя, 8 март 2015 г.

Анкети: "Котката" е най - желаното ново заглавие

           
    Време е да съобщим резултатите от тазседмичната ни анкета, свързана с рубриката "Нови заглавия". Рубрика, в която през последните месеци ви представихме част от най - интересните и успешни нови заглавия от Латинска Америка. Сега ви попитахме кои от тях най - много искате да видите в БГ ефира. Резултатите са доста любопитни - имаме един категоричен победител и още няколко теленовели, които също събират сериозна част от вашите гласове.

    И така, победител в анкетата е теленовелата "Котката" ("La gata") с Маите Перони и Даниел Аренас (на снимката най - горе). Продукцията на Телевиса събира цели 28.92% от подадените гласове. Вероятно голяма заслуга за това има фактът, че в момента се наслаждаваме на играта на Маите в "Триумф на любовта" (а да не забравяме, че доскоро гледахме и Даниел Аренас в "Необуздано сърце"). Иначе сюжетът на "Котката" е типичен за теленовелите и се върти около тежката съдба на протагонистката Есмералда (Маите). Едно момиче, израснало в нищета и мизерия, което получава шанс да промени живота си и да намери истинската любов. Блясъкът на Маите и Даниел в главните роли се допълва от звездното присъствие на актриси като Лаура Сапата и Ерика Буенфил.

    След изключително оспорвана битка второто място беше спечелено от "Смело сърце" ("Corazon valiente") с 12.25%. Телемунделата ни показва отблизо работата на професионалните охранители, наети да пазят от покушения богати и властни хора. Задача, която изисква особена смелост и хладнокръвие, още повече когато се изпълнява от жена. А влюбването в човека, когото охраняваш, невинаги е най - добрата идея... В този сериал има две главни двойки - Адриана Фонсека и Хосе Луис Ресендес, както и Ксимена Дуке и Фабиан Риос. В актьорския състав личат още имената на Айлин Мухика и Соня Смит. 

    Със съвсем малка разлика на трето място остава теленовелата "Нежеланата" ("La malquerida") , която получава 11.27% от вашите гласове. Една от оригиналните продукции на Телевиса, базирана на история от испанския драматург Хасинто Бенавенте. В нея може да се види истински сблъсък между ценностите и ниските страсти, между любовта и предателството. Със страхотната игра на звездите Виктория Руфо и Кристиан Мейер, както и на новите лица в мексиканските теленовели Ариадне Диас и Мане де ла Пара. Няколко заплетени любовни триъгълника, участващи в драматична история с много тайни и непредвидим край.

    Също с много близък резултат (10.78%), на четвърто място е "Света дяволица" ("Santa diabla"). Телемунделата разказва как несправедливостта и болката от загубата на любим човек, могат да превърнат едно невинно момиче в студена и жадна за отмъщение жена. В главните роли влизат част от най - харесваните актьори на маямската компания - Габи Еспино, Аарон Диас и Карлос Понсе. История, в която не трябва да се доверяваш на никого. Защото дори хората, които обичаш, могат да ти забият нож в гърба.

    На пето място, отново със съвсем малка разлика, остана теленовелата "Лишена от любов" ("La que no podia amar") . Продукцията на Телевиса получава 9.31% от подадените гласове. В главната роля влиза Ана Бренда Контрерас, която доскоро гледахме в "Необуздано сърце". Силният актьорски състав се допълва от Хорхе Салинас, Хосе Рон и Сусана Гонсалес. Историята се развива в отдалечено имение, където за любовта на красивата и добродетелна девойка Ана Паула (Ана Бренда Контрерас) ще се борят двама мъже. Всеки от тях със своите качества, но и тъмни страни. Можеш ли да бъдеш с някого по задължение и кога разбираш, че наистина пред теб стои истинската любов? Една интересна и динамична история с много изненадващи обрати.

    Малко по - назад, на шестото място със 7.84% от гласовете сте поставили "Кралица на сърца" ("Reina de corazones") . Доста различна като сюжет и атмосфера, телемунделата се развива сред блясъка и вулгарността на Лас Вегас, наричан още "Градът на греха". В главните роли влизат Еухенио Силер, Паола Нуньес, Хуан Солер и Катрин Сиачоке. Хазартни игри, висок адреналин и много екшън - това е животът на героите в сериала.

    И накрая теленовелите, които получават сравнително по - малки проценти от вашите гласове. На седмо място с 4.41% е продукцията на Телевиса "Лъжа за да живея" ("Mentir para vivir") с Давид Сепеда и Майрин Виянуева. Следват три теленовели с еднакъв резултат (3.92%) - бразилската "Карибски бряг" ("Flor do Caribe"), мексиканската версия на "Жената на Юда" ("La mujer de Judas") и телемунделата "В друга кожа" ("En otra piel"). С 3.43% остава мистерията на Веневисион "Моят бивш ме желае" ("Mi ex me tiene ganas").

1 коментар: